WOOSH

Recent Posts

Ontex steunt Woosh om luierrecyclage te lanceren in België

  • Startup Woosh haalt op vandaag 7 ton gebruikte luiers op van meer dan 5.000 kinderen in meer dan 200 Vlaamse kinderdagverblijven.
  • Woosh streeft om zo’n 40 extra kinderdagverblijven aan te sluiten per maand in 2022
  • Het uiteindelijke doel is om gunstige omstandigheden te creëren voor de eerste recyclagefabriek voor wegwerpluiers in Vlaanderen

Aalst, België, 30 mei 2022 – Ontex Group NV blijft recycleerbare wegwerpluiers leveren om Woosh te steunen, een Belgische startup die van luierrecycling een realiteit wil maken in België. Ontex hielp de startup lanceren en blijft het bedrijf doorheen hun groei verder ondersteunen met producten en expertise.

Woosh levert vandaag recycleerbare wegwerpluiers en zamelt gebruikte luiers in bij meer dan 200 kinderdagverblijven in België met meer dan 5.200 kinderen en wil de dienst tegen 2024 uitbreiden tot meer dan 1.000 kinderdagverblijven. Samen met afvalbedrijven wil Woosh de eerste recyclagefabriek voor luiers in België oprichten.

“Bij Ontex streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk te verkleinen in onze hele supply chain. Luierafval is het kritiek punt in die keten dat we moeten aanpakken, ook in ons thuisland België. Daarom hebben we Woosh mee helpen lanceren en ondersteunen”, zegt Joel Santos, Vice President, Strategy bij Ontex.

“Onze missie is om de recyclage van wegwerpluiers op te starten door voldoende kritische massa van gebruikte, recycleerbare luiers te leveren aan recyclingbedrijven”, zegt Jeff Stubbe, medeoprichter van Woosh. “Onze service aan kinderdagverblijven begon in Mechelen en is sindsdien uitgebreid naar alle 5 provincies van Vlaanderen.”

Eerste recyclingsite voor luiers in België De inzameling van gebruikte luiers is de eerste kritische stap in het opzetten van het proces voor grootschalige luierrecycling. Samen met afvalbeheerpartners die bereid zijn te investeren, wil Woosh de eerste luierrecyclagefabriek in België oprichten. Het luierafval zal worden gerecycleerd tot nieuwe grondstoffen. Tot de kritische massa is bereikt, worden de luiers opgehaald en verbrand. “We willen zo snel mogelijk van verbranding naar luierrecyclage evolueren en werken samen met verschillende partners, waaronder de overheid, om dit te realiseren”, aldus Jeff Stubbe.

Positieve stap naar minder afval

“Dit project draagt bij tot de ambities om van België en Vlaanderen een recyclagehub te maken op Europees en wereldvlak. Naast asbestafval en plastics is luierafval een prioriteit voor Vlaanderen”, aldus Jeff Stubbe.”

De respons van de kinderdagverblijven is positief. “Dankzij de service van Woosh hebben we altijd voldoende kwaliteitsluiers en hoeven we ouders niet te vragen om hun luiers mee te brengen. Het is ook fijn om een steentje te kunnen bijdragen, wetende dat onze gebruikte luiers worden ingezameld met als doel wegwerpluiers te recycleren in België,” zegt Romina, manager van kinderdagverblijf De Engeltjes in de stad Oudenaarde.

CO2-uitstoot

Ontex werkt samen met Woosh en andere recyclagebedrijven om zijn luiers beter recycleerbaar te maken. Ontex levert recycleerbare luiers van zijn abonnementsmerk Little Big Change aan Woosh, dat voor de distributie zorgt. Via het project wil Ontex ook zijn Scope 3-emissies verminderen door de verbranding van gebruikte luiers te vervangen door het hergebruik van grondstoffen. Het bedrijf wil tegen 2030 koolstofneutraal zijn (scope1&2) en heeft zijn Scope 1&2-uitstoot tussen 2020 en vorig jaar met meer dan 40% verminderd.

Inlichtingen

  • Media Maarten Verbanck +32 492 72 42 67 corporate.communications@ontexglobal.com Jeff Stubbe co-founder Woosh +32 474 60 27 13 jeff@woosh.be
  • Investeerders Geoffroy Raskin +32 53 33 37 30 investor.relations@ontexglobal.com

Over Ontex

Ontex is een toonaangevende, internationale producent van artikelen voor persoonlijke hygiëne, met een grote expertise in babyverzorging, vrouwelijke hygiëne en volwassenenzorg. De innovatieve producten van Ontex worden verdeeld in meer dan 110 landen via toonaangevende retailermerken, lifestyle merken en eigen merken van de Ontex groep. Wereldwijd werken er ongeveer 9.000 mensen voor Ontex in 21 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst, België. De aandelen van Ontex zijn genoteerd op Euronext Brussel en Ontex maakt deel uit van de Bel Mid®. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, kan u terecht op ontex.com of Ontex volgen op LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube.

Over Woosh

Woosh is opgericht in Januari 2021 in de schoot van Thingit. Samen met Wouter Vandamme, willen Jeff Stubbe en Alby Roseveare luierrecyclage in België mogelijk maken. Naast het partnership met Ontex, spelen ook de lokale bestuursorganen een belangrijke rol in de bouw van dit luierrecyclage-consortium. Woosh bestaat ondertussen uit een tienkoppig team, gebaseerd in Gent, met de ambitie om luierrecyclage waar te maken in België. Daarnaast wil Woosh ook kennispartner zijn innovatie oplossingen uit te bouwen op het vlak van luierafval in België en in het buitenland.

www.woosh.be

https://www.woosh.be
https://ontex.com/sustainability
Facebook
Twitter
LinkedIn
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top