animatie-aarde.gif

De missie

samen maken we luierrecyclage mogelijk

 

Luierafval is een gigantisch probleem: alleen al in België zorgt luierafval van kinderdagverblijven jaarlijks voor 7,97 miljoen ton CO2 uitstoot. Dit is niet houdbaar. Als we erin slagen luierafval volledig te recycleren dan kunnen we de CO2 uitstoot veroorzaakt door luierafval stoppen en er mee voor zorgen dat de opwarming van de aarde onder 1,5 °C blijft.

infographic v2-02-01.png

Wat gebeurt er met gebruikte luiers?

Op dit moment belanden vuile luiers op de afvalberg of in de verbrandingsoven, met de gigantische CO2 uitstoot en het gekende broeikaseffect als gevolg. 

Er bestaan reeds technologieën die het mogelijk maken om luierafval te recycleren. Hiervoor is aparte inzameling van het afval voor nodig. Dit wordt mogelijk gemaakt wordt door Woosh. Helaas zijn er nog geen installaties in België om luierafval te verwerken. Toch hebben we het ingezamelde luierafval nodig als eerste stap om investeerders ervan te overtuigen dat er genoeg aanvoer van luierafval beschikbaar zal zijn om een luierrecyclagefabriek te kunnen vullen. Hoe meer kinderdagverblijven en ouders zich aansluiten bij Woosh, hoe sneller we dit kunnen realiseren!

De vuile luiers, ingezameld door Woosh, worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen zoals kunststof, cellulose en meststoffen, en ook biogas voor groene energie. De nieuwe grondstoffen kunnen dan verwerkt worden tot nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld flesdopjes, bloempotten of ook legoblokjes.

animatie-aarde.gif

Nog vragen?

Neem hier een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Geïnteresseerd als kinderdagverblijf?

Contacteer ons voor meer informatie over de Woosh luier service en vraag een test pakket aan van Little Big Change luiers.

Geïnteresseerd
als ouder?

U kan Little Big Change luiers kopen voor thuis en ophalen bij uw Woosh kinderdagverblijf. Klik hier om te weten of uw kinderdagverblijf deelneemt aan het Woosh at home programma.

scan (2).jpg

Werkt het kinderdagverblijf van uw kind nog niet samen met Woosh? Of wil u iemand laten kennismaken met ons? Geen nood, wij kunnen ze, volledig vrijblijvend, een kaartje sturen om ons te introduceren! Samen met u zetten we zo een stap naar een betere toekomst!

scan (3).jpg