top of page
animatie-aarde.gif

De missie

samen maken we luierrecyclage mogelijk

 

Luierafval is een gigantisch probleem: alleen al in België zorgt luierafval van kinderdagverblijven jaarlijks voor 7,97 miljoen ton CO2 uitstoot. Dit is niet houdbaar. Als we erin slagen luierafval volledig te recycleren dan kunnen we de CO2 uitstoot veroorzaakt door luierafval stoppen en er mee voor zorgen dat de opwarming van de aarde onder 1,5 °C blijft.

infographic v2-02-01.png

Wat gebeurt er met gebruikte luiers?

Op dit moment belanden vuile luiers op de afvalberg of in de verbrandingsoven, met de gigantische CO2 uitstoot en het gekende broeikaseffect als gevolg. 

Tot op vandaag zijn er nog geen installaties in België die luierafval recycleren. De technologieën bestaan wel, maar hiervoor is er een aparte inzameling van het luierafval nodig. Woosh wil op termijn luierrecyclage mogelijk maken en zet daarvoor in op een lever- en ophaalservice van luiers en luierafval bij kinderdagverblijven. Het ingezamelde luierafval hebben we nodig om investeerders ervan te overtuigen samen met Woosh een luierrecyclagefabriek op te starten.

De vuile luiers worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen zoals kunststof, cellulose, meststoffen of biogas voor groene energie. De nieuwe grondstoffen kunnen dan verwerkt worden tot nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld flesdopjes, bloempotten of ook legoblokjes.

animatie-aarde.gif

Nog vragen?

Neem hier een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

icon-rocket.png

Als kinderdagverblijf
aansluiten bij Woosh?

Wil je als kinderdagverblijf intekenen op de Woosh luierservice? We komen met veel plezier bij je langs om je alles te vertellen over Woosh, onze missie en de luierservice. Contacteer ons gerust voor een afspraak en vraag meteen je gratis testpakket aan van Little Big Change luiers.

Als ouder(s)
aansluiten bij Woosh?

Als ouder kan je Little Big Change luiers kopen voor thuis en ze laten leveren bij je kinderdagverblijf. 

scan (2).jpg

Stuur een kaartje!

scan (3).jpg

Werkt het kinderdagverblijf van jouw kindje nog niet samen met Woosh? Of wil je iemand laten kennismaken met ons? Stuur ze, volledig vrijblijvend, een kaartje om ons te introduceren! Zo help je ons onze missie te realiseren en zetten we samen een stap naar een betere toekomst!

bottom of page